Op deze pagina lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Hilde’s achtergrond en de filosofie van waaruit zij werkt.

Wat is jouw achtergrond?
Ik heb meer dan 35 jaar ervaring in Projectmanagement, Training, Human Resources en de laatste10 jaar in HR systemen. Als trainer en als HR manager was ik altijd bezig om organisaties en mensen te ontwikkelen naar een professioneler niveau. Als Projectmanager help ik klanten bij het definiëren van een programma van eisen, de selectie en implementatie van het HR systeem of specifieke modules. Ik werk intensief samen met de stakeholders van een bedrijf, omdat zij een belangrijke spil vormen om een implementatie succesvol te laten zijn. Ik heb veel HR afdelingen begeleid om hun processen te optimaliseren.

Ik heb een opleiding organisatie sociologie, maar ben inmiddels ook gecertificeerd programmamanager. Ik heb voor de opleiding organisatiesociologie gekozen omdat je daarin leert hoe je een groep mensen kunt beïnvloeden en in beweging krijgt. Het is belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen, want het vakgebied veranderd. Daarom heb ik de opleiding Managing Succesful Programmes gevolgd waarin je leert hoe je een verandertraject succesvol leidt. In de Lean six sigma black belt opleiding heb ik geleerd hoe je processen kunt optimaliseren. Ook een coaching opleiding heb ik afgerond, zodat ik HR Professionals kan coachen om hun advies werk nog beter te doen. Ik leer leidinggevenden hoe ze hun medewerkers succesvol kunnen laten functioneren, waardoor de organisatie betere resultaten behaald.

Waarom ben je gestart met de veranderspecialist?
In mijn laatste baan was ik transitiemanager. Ik heb daar een grote reorganisatie en fusie geleid. Er moest zoveel worden verbeterd en veranderd, dat het een traject was wat twee jaar heeft geduurd. Het verbeteren van organisaties zodat ze betere resultaten behalen en medewerkers er met plezier werken vind ik zo ontzettend leuk, dat ik er mijn vak van heb gemaakt. Maar dit soort veranderingen heb je niet continue in hetzelfde bedrijf. Daarom ben ik met de veranderspecialist gestart, zodat ik bedrijven die willen verbeteren en professionaliseren kan helpen in dit proces.

Wat maakt jou anders dan andere veranderspecialisten?
Ik ben een persoon die heel erg analytisch en resultaatgericht is. Zo kijk ik ook naar verander trajecten. Het is belangrijk om heldere doelen te stellen en dan de weg uit te stippelen om dit doel te bereiken. Door de combinatie analytisch en sterke intuïtie kan ik feilloos aanvoelen wat er nodig is om de gewenste resultaten te bereiken. Mijn creativiteit, inventiviteit en resultaat gerichtheid zorgen ervoor dat ik voor elke situatie die zich tijdens een traject voordoet een passende oplossing verzin. Mijn ervaring is dat elke situatie weer anders is. Je hebt wel een aantal oplossingen voor handen die vaak voorkomen, maar toch moet het elke keer weer net even iets anders.

Met wie werk je samen?
Zeker bij de grote trajecten is het verstandig om niet alles alleen te doen. Mijn kracht zit in het leiden van het verandertraject en zorgen dat de dingen gebeuren die moeten gebeuren. Het eindresultaat wordt nog beter als je voor bepaalde specialistische taken anderen inzet. Daarom heb ik een aantal partners die mij op specifieke gebieden kunnen aanvullen. Tevens heb ik partners om alle klanten te kunnen bedienen, in je eentje kun je maar een beperkt aantal opdrachten aan.

Nicoline Tolhoek van Tolhoek HR Interim & Projectmanagement, HR management en HR IT Projecten, zoals outsourcen van je salarisadministratie.

Marc van Leipsig van Creative HR B.V. voor implementatie van HR systemen lokaal en internationaal, opzetten van Shared Service centres en outsource van je salarisadministratie.

Reinier Koning van HR Koning HR voor implementatie van HR systemen lokaal en internationaal.

Marina Wielders van MA-RE Coaching & Constellations for Change voor Executive coaching en Organisatie Opstellingen.

Dirk Boersma van Centrum voor Excellent leiderschap, voor coaching van leidinggevenden om veranderingen door te voeren binnen hun organisatie.

Madjori Veldema van Veldwerken voor coaching en trainingen coachend leiderschap.