Een opstelling is een krachtig diagnostisch instrument, waarmee je op efficiënte en effectieve wijze inzicht krijgt in de dynamieken die binnen jouw organisatie een belangrijke rol spelen. En hoe jij daar vanuit jouw positie invloed op kan uitoefenen. Soms gebeurt dit op een onverwachte en wonderlijk simpele manier. 

Om situaties te doorgronden en effectieve acties te bedenken is het essentieel om op zoek te gaan naar de relevante context van jouw situatie én jouw eigen positie daarin. Met die inzichten kan je vervolgens je eigen handelen bepalen en je persoonlijke leiderschap nemen voor jezelf en het grotere systeem binnen je team en organisatie. 

Werkwijze

Je kunt een concrete vraag of meerdere vragen inbrengen, waarbij je zelf direct betrokken bent. We gebruiken atributen en mijzelf, die de representanten zijn voor leden of onderdelen van je organisatie en stellen ze op in de ruimte. De dynamieken in het systeem/de organisatie tonen zich door de verhoudingen, lichaamshoudingen en emoties van de representanten. Ik krijg dezelfde gevoelens en gewaarwordingen als de werkelijke personen of onderdelen uit het systeem/organisatie. Klinkt bijzonder voor mensen, die het nog nooit hebben meegemaakt, maar het is simpel. Hierdoor ontstaat er snel inzicht in het krachtenveld waarin de vraag zich afspeelt. En dus ook de oplossing van de vraagstelling wordt duidelijk.