De vijf stappen om te komen tot een pakket selectie

 1. Start met je HR strategie
  Samen kijken we naar wat de doelen zijn voor de komende 3 tot 5 jaar wat je wilt bereiken. Dit vertalen we naar uitgangspunten en doelstellingen voor het HR systeem.
 2. Programma van Eisen.
  We interviewen de belangrijkste stakeholders, zodat we een basis hebben voor het programma van eisen. We hebben dit eerder gedaan bij andere klanten, dus we hebben voorbeeld programma’s van eisen. Het is namelijk makkelijker om die aan te vullen of te wijzigen, dan alle eisen en wensen opnieuw te verzinnen.
 3. Markt verkenning
  We benaderen potentiele leveranciers en vragen een offerte en om referentie klanten. De leverancier krijgt het programma van eisen en wensen en moet aangeven aan welke eisen en wensen hij wel en niet kan voldoen. Indien mogelijk bezoeken we de referentieklanten om hun ervaringen te horen over de gebruikersvriendelijkheid van het systeem en ook de service van de leverancier. Prijs is niet het belangrijkste bij de aanschaf van een HR systeem. Het gaat uiteindelijk om de functionaliteiten of die voldoende de HR processen kunnen ondersteunen.
 4. Proof of concept
  Tijdens de proof of conept vragen we de leverancier om voor de belangrijkste HR processen die voor uw bedrijf van belang zijn een demonstratie te laten zien. Hierdoor kunt u beter beoordelen of de leverancier ook daadwerkelijk aan de eisen kan voldoen.  
 5. Definitieve keuze en contracteren
  Op basis van de eisen en wensen scoren we de overgebleven leveranciers. Het is belangrijk om vooraf met de beslissers af te spreken welke eisen het zwaarste wegen voor de uiteindelijke beslissing. We maken bij het contracteren gebruik van de kennis en ervaring van uw ICT en inkoop afdeling. Naast de prijs is aandacht voor beveiliging en het Service Level Agreement van belang.

Tenslotte de selectie van een nieuw HR pakket doe je voor een groot aantal jaren. De meeste HR professionals hebben hier geen ervaring mee. Het is een dure investering, daarom moet je een afgewogen keuze maken. Maak daarom gebruik van onze kennis en ervaring. Wij hebben dit vaker gedaan en weten ook wat de verschillende leveranciers te bieden hebben.

Terug naar Diensten