Hoe benut ik het potentieel van mijn medewerkers ten volle?
Leidinggeven gaat over méér dan sturen op resultaat. Je wilt dat je medewerkers zelf verantwoordelijkheid pakken en initiatief nemen in waar ze goed in zijn: hun werk! En dat ze zich ontwikkelen vanuit innerlijke gedrevenheid in plaats van dat jij ze moet motiveren. Dat vraagt van jou als leider om meer nadruk op het proces dan op de inhoud te leggen. Vaker vragen stellen in plaats van te adviseren of de oplossing te bedenken.

Het twee daagse programma Coachend Leiderschap geeft je inzicht in welke mate jij een coachend leider bent en hoe jij die stijl meer kunt aanwenden. We bieden handvatten en oefensituaties vanuit eigen casuistiek, om vaardig te worden in coachende gesprekken. Je leert flexibel te wisselen in stijlen en bouwt vertrouwen op als coachend leider. Zodat je als leidinggevende het potentieel van je team optimaal gaat benutten, waardoor de organisatie én medewerkers naar een hoger plan getild worden.

Coachend leidinggeven is niet moeilijk
Het begint vaak bij jezelf. Jij moet zelf interesse hebben voor je medewerkers. Goed luisteren naar waar hun behoeftes liggen en ze daarbij helpen. Kijken waar hun talenten liggen. Ze inzetten op werk waar ze hun talent kunnen inzetten, maar zich ook kunnen ontwikkelen.

Na de training heb je geleerd:
Hoe je ervoor zorgt dat je medewerkers met plezier naar hun werk gaan?
Hoe je het beste uit je medewerkers haalt?
Hoe je jouw medewerkers stimuleert om zich te ontwikkelen?
Welke aanpak past bij welke situatie en bij welke medewerker?
Hoe je leiding geeft op basis van duidelijke resultaatafspraken?
Hoe je duidelijke doelen stelt en commitment daarvoor krijgt van jouw medewerkers?

Data en kosten
Data in overleg
Incompany € 4.000,- exclusief BTW

Terug naar Trainingen