Waarom deze training?
HR afdelingen hebben steeds vaker te maken met projecten naast het dagelijkse werk. Voorbeelden van HR projecten zijn: harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, ontwikkelen van een beloningssysteem, ontwikkelen van een opleidingstraject, doorvoeren van een reorganisatie, opzetten van een wervingscampagne etc. Het werken in een project is totaal anders dan het uitvoeren van je HR adviestaken. Het vraagt een andere manier van denken en een planmatige manier van werken. Bij de implementatie van HR projecten krijgt  je vaak te maken  met weerstanden. Het omgaan met weerstanden vraagt om een veranderkundige aanpak.

Voor wie is de training interessant?
De training richt zich op HR professionals:
die een project moeten leiden of als projectmedewerker aan een project deelnemen;
die willen leren hoe je een project inricht en sturing geeft aan de project resultaten;
die willen leren hoe je verwachtingen kunt managen;
die willen weten hoe je om moet gaan met weerstanden.

Projectmanagement is niet moeilijk als je weet waar je op moet letten
De training wordt gegeven door Hilde Vossen. Zij is een ervaren projectmanager met ruim 35 jaar HR ervaring. Zij wordt vaak gevraagd als coach van beginnende projectleiders: “Ik merk dat door het aandragen van een aantal praktische handvatten en tips de projectleider al snel het project beter onder controle krijgt en het gewenste resultaat wordt bereikt. Dit bracht mij op het idee om een praktische training te ontwikkelen over projectmanagement. Ik ben zelf ook een HR professional, daardoor kan ik mij snel inleven in de problematiek van het project en de positie van de HR professional binnen de organisatie”.

Wat leer je?
In de training projectmanagement ga ik uitgebreid in op alle aspecten van projectmanagement en staan we kort stil bij verandermanagement en het omgaan met weerstanden. Je krijgt veel concrete handvatten, naast de theorie behandelen we de praktijk vanuit onze eigen ervaring en werk je de onderwerpen uit voor je eigen project.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
Fasen in een project en hun belangrijkste activiteiten.
Projectopdracht en -definitie
Het maken van een projectplan
Het betrekken van stakeholders
Identificeren van risico’s en maatregelen
Belang van communicatie en een communicatieplan
Verandermanagement stijlen en omgaan met weerstanden

Datum plaats en kosten
Datum 14 februari, 16 mei, 19 september en 10 december 2019 in Nieuwegein
Kosten € 590,- exclusief BTW

Terug naar Trainingen